Seminar van Roy van Bijsterveldt

Posted by | September 29, 2012 | IEMES, week1 | No Comments
Brandfighters

Op vrijdag 28 september was Roy van Bijsterveldt samen met een stagiaire aanwezig op het Fontys te Tilburg om een seminar te geven over Brandfighters aan alle 2e jaars studenten van de opleiding IEMES.

Roy van Bijsterveldt is copywriter en communicatie manager bij Brandfighters. Doordat de stunt voor het energie drankje Go Fast, als beer verkleed over de ijsbaan van Thialf rennen, een regelrechte YouTube hit was werd Brandfighters ineens een stuk populairder. De opvolgende jaren hebben ze grote bedrijven mogen ondersteunen waaronder o.a. Heineken, Eneco en Hi.

Roy vertelt hoe Brandfighters in eerste instantie is ontstaan. Zo heeft hij zelf ook stage gelopen bij bedrijven waar hij vrijwel niks te doen had en alleen lullige stageklusjes kreeg. Dit heeft hem aangespoord om zelf klussen te gaan zoeken en nieuwe trends bij elkaar te gaan zoeken. Dit heeft geleid tot een businessplan dat hij heeft voorgelegd aan zijn toenmalige baas, alleen hij kon er niks mee. Via een business contest is het plan uiteindelijk wel werkelijkheid geworden en werd Brandfighters opgericht samen met Oskar Bolhuis.

Brandfighters is opgericht in 2009 en heeft in de loop van de tijd verschillende prijzen in de wacht weten te slepen waaronder;

Marketing pioneers 2010 - winnaar van de Pytch PEP talk waarmee ze € 2.500,- in de wacht hebben gesleept

SAN Accent en Esprix 2011 - gewonnen met de Hi Bewaarbox campagne

Sprout challenge top 50 2011 - jonge Nederlandse bedrijven die zich nadrukkelijk manifesteren in de markt

Brandfighters werkt onder de visie: ‘creativiteit is overal zolang er maar een podium voor is’. Roy legt uit dat ze hiermee willen inspelen op de trend ‘crowdsourcing’. Dit houd kort gezegd in dat ze het publiek willen betrekken bij het uitwerken van creatieve concepten. Brandfighters voorziet het publiek van dit podium en trekt grote bedrijven aan die graag een creatief concept willen ontvangen. Het publiek kan hier op inspelen en maakt kans om gekozen te worden en dus zijn/haar concept verder uit te mogen werken in samenwerking met Brandfighters en het bedrijf. Inmiddels heeft Brandfighters een community van ongeveer 5000 creatieve talenten en blijven ze groeien. Hun portfolio liegt er dan ook niet om want ze hebben zoals eerder al genoemd is met veel grote bedrijven samengewerkt.

Roy benadrukt verder de kansen die Brandfighters ons kan bieden. Zo krijg je de kans om voor grote merken/bedrijven te werken, dit staat natuurlijk goed op je CV en creëer je kansen op stage/werkplekken. Wat Brandfighters verder uniek maakt is dat ze op elke inzending standaard feedback verzorgen, zo weet je dus altijd waar je sterke punten liggen en waar je nog aan kan bijschaven.